A hideglevegős aszalás során alacsony hőmérsékletű, száraz, nagy légáramú levegő segítségével, a gyümölcsök, zöldségek nedvességtartalmának elpárologtatásával történik a szárítás. Ez az eljárás számos előnnyel rendelkezik a hagyományos, forrólevegős aszalással szemben.

  • a gyümölcsökben, zöldségekben található értékes, ám hőérzékeny anyagok (pl. ízanyagok, vitaminok, antioxidánsok) nem sérülnek

  • elkerülhetők a hagyományos aszalás nyomán -a forró levegő hatására- kialakuló főtt, lekváros, uniformizált ízek

  • a forrólevegős aszalókkal szemben jelentős ( akár 70%) energiamegtakarítás érhető el, mivel nem kell fűteni

  • a körülbelül 3% nedvességtartalmú keringetett levegőnek köszönhetően akár 4%-os nedvességtartalmú késztermék is előállítható

  • az elpárologtatott folyadékot a berendezés összegyűjti, így a folyamat végén, a magas minőségű aszalványok mellett teljesen

  • természetes és tiszta, ízesített extraktfolyadékot is kapunk

  • folyadékok sűrítésére, szikkasztásra is használható

Műszaki adatok:

  • minimális aszalási hőmérséklet: -20 +15 °C között

  • töltési mennyiség: 20-40 kg

  • külső méret: 950 x 750 x 1210 mm (Sz x H x M)

  • 6 db, élelmiszeripari műanyagból készült tálcával (tálcaméret: 600 x 400 x 70 mm)

  • 30 db PP elválasztó hálóval (méret: 565 x 365 mm) a szárítandó gyümölcs-, zöldségrétegek közé, hogy elkerüljük az összetapadást

  • kivehető tálcatartó oldalpanelekkel

  • egyfázisú (230V) csatlakozás

  • átlagfogyasztás: kb. 0,9 kW/h

  • extrakciós kapacitás: kb. 1 l/óra, 24 óra alatt kb. 26 l (alapanyagfüggő)

Opcionálisan rendelhető réz helyett rozsdamentes hőcserélővel, felső ajtóval az ömlesztett termékek betöltéséhez (pl. gyógynövények), ionizátorral, valamint kijelzővel ellátott súlymérő rendszerrel is.
Mézszikkasztó betét külön rendelhető.
Rozsdamentes hőcserélő: az extraktfolyadék lehető legnagyobb tisztaságáért.

Hideglevegős aszaló NWT-35

  • Cikkszám: HANWT35