Mogyoró, mandula, dió, földimogyoró, szezámmag, szójabab és más olajos magvak őrléséhez, krémek, paszták, növényi tejek készítéséhez.

Műszaki adatok:

  • őrlőkerék természetes gránit, 8 cm átmérővel

  • géptest: festett alumínium és rozsdamentes acél

  • bronz csapágyazással

  • méretek: 160 x 300 x 260 mm

  • súly: 2,5 kg

Krémek, paszták: a siker titka a megfelelő pirításban rejlik. A héj eltávolítása után a mogyoró, dió, mandula, földimogyoró, szezámmag, stb. mérsékelt intenzitású pirítása szükséges, közepes (100-150 °C) hőmérsékleten, 30-60 perc alatt.

Mandulatej, szójatej: magvak áztatása meleg vízben áztatása, minimum 12 órán keresztül.

Mandula esetében a héj eltávolítása után célszerű forró vízbe dobni a szemeket néhány másodpercre, így eltávolítható a maghártya, majd ezt követően végezni az áztatást. Az őrlés során a magvakhoz ajánlott vizet adagolni a megfelelő sűrűség eléréséhez, ezután pedig az őrlemény szűrése és a konzisztencia beállítása szükséges.

Kézi őrlő olajos magvakhoz

  • Cikkszám: KOOM1G
  • 124,000 Ft

  • Nettó: 97,638 Ft