Mogyoró, mandula, dió, földimogyoró, szezámmag, szójabab és más olajos magvak őrléséhez, krémek, paszták, növényi tejek készítéséhez.

A berendezés krémek, paszták, növényi tejek készítése során, olajos magvak, gyümölcsök (mogyoró, mandula, dió, szezámmag, szójabab, stb.) megfelelő pirítás utáni őrléséhez használható, rendkívül egyszerűen.

A különböző alapanyagok őrléséhez más-más fordulatszám (frekvencia) szükséges:

  • magas fordulatszám (100 Hz): mogyoró, mandula, földimogyoró, magas olajtartalmú magvak és gyümölcsök

  • alacsony fordulatszám (40 Hz): szezámmag, pisztácia, kesudió, alacsony olajtartalmú magvak, gyümölcsök

Műszaki adatok:

  • motor: 0,75 kW, frekvencia-szabályzóval

  • elektromos csatlakozás: 230V / 50 Hz

  • fordulatszám 110-280 1/perc között állítható

  • rozsdamentes kialakítás

  • mogyoró, dió mandula, földimogyoró 20-25 kg/óra

  • kesudió, pisztácia, szezámmag 10-12 kg/óra

  • gép súlya: 68 kg

  • gép méretei: 405 x 450 x 655 mm

  • állvány súlya: 11 kg

  • állvány méretei: 420 x 550 x 300 mm

  • 2 db fix és 2 db forgatható, fékezhető kerékkel

Krémek, paszták készítése során a siker titka a megfelelő pirításban rejlik. A héj eltávolítása után a mogyoró, dió, mandula, földimogyoró, szezámmag közepes intenzitású pirítása szükséges, közepes (100-150 °C) hőmérsékleten, 30-60 perc alatt.

Mandulatej, szójatej készítésénél a magvak melegvizes áztatása szükséges, minimum 12 órán keresztül.

Mandula esetében a héj eltávolítása után célszerű forró vízbe dobni a szemeket néhány másodpercre, így eltávolítható a maghártya, majd ezt követően végezni az áztatást.
Az őrlés során a magvakhoz célszerű vizet adagolni a megfelelő sűrűség eléréséhez, ezután pedig az őrlemény szűrése és a konzisztencia beállítása szükséges.

Elektromos őrlő olajos magvakhoz

  • Cikkszám: EOOM1G
  • 1,300,000 Ft

  • Nettó: 1,023,622 Ft