A hideglevegős aszalás során alacsony hőmérsékletű, száraz, nagy légáramú levegő segítségével, a gyümölcsök, zöldségek nedvességtartalmának elpárologtatásával történik a szárítás. Ez az eljárás számos előnnyel rendelkezik a hagyományos, forrólevegős aszalással szemben.

  • a gyümölcsökben, zöldségekben található értékes, ám hőérzékeny anyagok (pl. ízanyagok, vitaminok, antioxidánsok) nem sérülnek

  • elkerülhetők a hagyományos aszalás nyomán -a forró levegő hatására- kialakuló főtt, lekváros, uniformizált ízek

  • a forrólevegős aszalókkal szemben jelentős ( akár 70%) energiamegtakarítás érhető el, mivel nem kell fűteni

  • a körülbelül 3% nedvességtartalmú keringetett levegőnek köszönhetően akár 4%-os nedvességtartalmú késztermék is előállítható

  • az elpárologtatott folyadékot a berendezés összegyűjti, így a folyamat végén, a magas minőségű aszalványok mellett teljesen természetes és tiszta, ízesített extraktfolyadékot is kapunk

  • folyadékok sűrítésére, szikkasztásra is használható

Műszaki adatok:

  • minimális aszalási hőmérséklet: -20 +15 °C között
  • maximális töltési mennyiség: 5 kg
  • külső méret: 420 x 390 x 840 mm (Sz x H x M)
  • 17 db, élelmiszeripari műanyagból készült tálcával (tálcaméret: 290 x 180 x 18 mm)
  • 34 db PP elválasztó háló: a szárítandó gyümölcs-, zöldségrétegek közé, hogy elkerüljük az összetapadást
  • egyfázisú (230V) csatlakozás
  • átlagfogyasztás: kb. 0,4 kW/h
  • extrakciós kapacitás: kb. 0,2 l/h, 24 óra alatt kb. 6 l (alapanyagfüggő)

Opcionálisan rendelhető réz helyett rozsdamentes hőcserélővel, felső ajtóval az ömlesztett termékek betöltéséhez (pl. gyógynövények), ionizátorral.
Rozsdamentes hőcserélő: az extraktfolyadék lehető legnagyobb tisztaságáért


Hideglevegős aszaló NWT-5

  • Cikkszám: HANWT5